• Till Eskilstuna från
  • Stockholm 80 minuter
  • Västerås 35 minuter
  • Norrköping 80 minuter

Hej! Det verkar som att du befinner dig på Parken Zoos område

Visa interaktiv karta för parkområdet!

Jobba hos oss

Vi längtar efter sommaren och vi längtar efter er
Den 20 januari börjar sommarrekryteringen

Vi längtar efter sommaren och vi längtar efter er!

 Den 7 maj har Parken Zoo säsongspremiär och vi söker tills dess ca 200 härliga Parken Zooare.
I år kommer vi jobba med ett nytt rekryteringsverktyg – Yobber – som vi öppnar fredag den 20 januari. Det är en sida via vår hemsida där man bl.a. svarar på frågor via videoinspelning.
Välkommen på informationsträff!

Är du intresserad av att söka jobb hos oss men är lite osäker på hur det går till är du välkommen på en informationsträff
torsdag den 19 januari kl. 17.00 i Pingvinen, Parken Zoo.
 Där kommer du att träffa representanter från Parken Zoo och de som ansvarar för rekryteringsverktyget Yobber. Vi berättar hur man går tillväga men också vad som krävs för att bli en Parkenzooare.

 

Vilka slags personer söker vi?

Varje år tar vi emot en kvarts miljon gäster. Vi söker dig som med glädje och entusiasm vill ta hand om semesterglada familjer. Du ska gilla att jobba när tempot är högt, tycka om att ta ansvar, är handlingskraftig och har ett stort engagemang. Du ska tycka om att ta kontakt och prata med människor, du ska vara social och glad, samt gilla att hela tiden lära dig nya saker.

Säsongen börjar i maj och sträcker sig till slutet av september. Vi jobbar som mest när andra är lediga så vi behöver flest folk under vår högsäsong från midsommar till mitten av augusti. Arbetstiden varierar från avdelning till avdelning men vi jobbar alla på samma företag och du ska vara beredd att hjälpa till där det behövs.

 

Kvalifikationer

För samtliga tjänster krävs att du är serviceinriktad. Vi jobbar med nya människor varje dag och det är viktigt att våra gäster känner sig väl omhändertagna. Vi vill att du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska. Vi söker personer från 16 år (fyller 16 år under 2017) och uppåt. Flera av tjänsterna har dock 18-årskrav och några av tjänsterna kräver vi flera års arbetslivserfarenhet och dokumenterad utbildning.
All form av erfarenhet från olika slags arbeten eller uppdrag är bra att ha både från yrkesliv, skola och föreningsliv, men i urvalsarbetet kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Ansökningstiden:

20 januari – 17 februari
Rekryteringen kommer dock att ske löpande (så vi kommer att kalla till intervju innan ansökningstiden är slut)
 

Vilka jobb finns att söka:

För dig som har arbetslivserfarenhet:

Djurvårdare:

Som medarbetare i djurparken kommer du arbeta praktiskt med djurparkens djur, möta och engagera besökare och arbeta i vår utbildningsverksamhet med bl.a. guidningar och handledning av elever. I arbetsuppgifterna ingår daglig tillsyn, skötsel, miljöberikning, träning av djur och djurdokumentation. Pedagogiskt arbete med att visa och berätta om djur för våra besökare. I arbetet ingår även underhåll i och runt anläggningarna samt att delta i den utbildning/forskning som pågår i djurparken.
Du ska ha en dokumenterad utbildning som djurvårdare eller motsvarande kunskaper och flera års praktisk erfarenhet från arbete med djurparksdjur. Du är en god kommunikatör med god datorvana och goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Kvalifikationer och erfarenhet inom djursjukvård, hägndesign och djurträning är meriterande, liksom hjullastarkort. B-körkort är ett krav.

Djurvärd:

Som medarbetare i djurparken kommer du arbeta praktiskt med djurparkens djur, möta och engagera besökare och arbeta i vår utbildningsverksamhet med bl.a. guidningar.
I arbetsuppgifterna ingår daglig tillsyn, skötsel, miljöberikning, träning av djur. Vi ser gärna att du har djurvårdarutbildning och/eller annan erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du ska vara en god kommunikatör då det är viktigt att informera om våra djur för våra besökare. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska.

 

 Gästservice: Du står i receptionen i parken, tar telefon, gruppbokningar, mail och specialfrågor. Du tar även hand om souvenirförsäljningen och gillar att ha många bollar i luften samtidigt.  Gästservice öppnar och stänger parken. Här finns den högsta servicenivån och vi vill även att du ska vara försäljnings- och marknadsorienterad. Du ska vara duktig på kommunikation och ha god vana av sociala medier. Vi ser gärna att du jobbat på Parken Zoo eller liknande anläggningar tidigare. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska såväl som tal som skrift Körkortskrav.

 

Campingvärd: Du jobbar i receptionen på vår fyrstjärniga camping men också som allt-i-allo. Här jobbar man i team och ska kunna hjälpa till med det mesta. Du ska ha hög servicenivå och kunna jobba med många saker samtidigt. Här kan det bli tidigare morgnar och sena kvällar och en dag innehåller allt ifrån städning, telefonbokning, köksarbete, in/utcheckningar till lättare vaktmästerijobb.

Här är det viktigt att du kan hålla en mycket hög servicenivå mot våra boende och du ska älska att lösa problem. Vi ser att du är ansvarsfull, flexibel och gillar att ha många bollar i luften samtidigt.  Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska såväl som tal som skrift. Tidigare erfarenhet av liknande bransch är meriterande. Körkortskrav.

 

Kock: Du ansvarar för matlagningen på någon av våra restauranger. Vi ser att du har stor vana att laga mat till många personer samtidigt. Tempot är högt och du ska ha sinne för ordning och reda och tycka om att arbetsleda dina övriga medarbetare.

Servicetekniker: Du arbetar med att underhålla och serva våra attraktioner och varuspel i nöjesparken. Du är ansvarstagande, händig och engagerad och har en hög servicekänsla. Du har stort intresse för teknik och mekanik och har stor vilja att lära dig nya saker. Vi ser gärna att du jobbat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Körkortskrav.

 

 

För dig som är 18 år och äldre

Attraktionsförare: Du står vid våra karuseller och ser till att våra gäster får en säker och rolig åktur. Du ska vara noggrann, ansvarsfull och tycka om göra barn och föräldrar glada.
Vi söker ca 40 attraktionsförare.

 

Badvärd: Du arbetare på vårt utomhusbad som ingår i entrén till Parken Zoo. Förutom att vara utomordentligt serviceminded så är säkerheten mycket viktig och du måste vara uppmärksam, noggrann och mycket tydlig för våra gäster när du bl.a. ska förklara våra säkerhetsregler. Tjänsterna innehåller förutom badbevakning mycket städ av anläggningen. Du ska vara simkunnig och ha mycket god vattenvana. Körkort är meriterande.
Vi söker ca 10 badvärdar.

 

Lagerarbetare:

Vi söker lagerarbetare som ansvarar för hela parkens lager, du ska fylla alla enheter på morgnar och kvällar men du ska också snabbt fyllt på om det tar slut någonstans i parken, du måste ha körkort då du har tillgång till bl.a. elbil. Du ska jobba med många medarbetare i parken och vara snabb, flexibel och initiativrik. Det kan bli långa arbetsdagar och vi söker dig med stark fysik då mycket lyft ingår i arbetet.

Vi söker 2 st lagerarbetare.

 

För dig som är 16 år och äldre

Kassabiträde: Du säljer entrébiljetter och/eller är entrévärd och ser till att våra gäster får det bästa välkomnandet. Vi söker dig med ordning och reda och som vill vara vår första kontakt med våra gäster. Du ska sälja entrébiljetter och säsongskort – ser till att våra gäster får det som de efterfrågar och du ska även kontrollera biljetter för de som redan har förköpt. Här gäller det att vara trevlig och välkomnande men även bestämd då  det är noga att titta så att biljetter och säsongskort är giltiga.
Dagarna börjar kl. 9.30 och kan sluta allt ifrån 13.00 till dagens slut. Samarbete med andra avdelningar är vanligt och du ska var beredd att jobba på andra avdelningar då det behövs.

Vi söker ca 10 st kassabiträden.

 

Varuspelsbiträde: Du står vid chokladhjul eller prestationsspel (som basket eller burkkast)
Du ska vara säljande, snabb och gillar att ta kontakt med människor. Här gäller det att locka till sig folk – du ska vara peppande och älska när folk vinner.
Dagarna börjar kl. 11.45 och slutar när parken stänger. Du ska vara beredd att hjälpa till på andra avdelningar då det behövs.

Vi söker ca 20 st varuspelsbiträden
Restaurangbiträde: Du står vid någon av våra restauranger, tillreder mat, säljer glass & godis och ser till att våra gäster får den bästa matupplevelsen.

Här måste du vara snabb och kunna göra många saker samtidigt, men service till våra kunder är det allra viktigaste – du ska ha sinne för ordning och tycka om när det är rent och fräscht runt dig. Här kan dagarnas längd se olika ut beroende på vilken restaurang man hamnar på. Vi söker ca 60 st restaurangarbetare.

 

Städare: Städavdelningen är uppdelat i innestäd och utestäd. Innestäd innebär städning av offentliga utrymmen, serveringar, omklädningsrum, toaletter, mm. Utestäd innebär: skräpplockning, torka bänkar, putsa fönster, blåsa med lövblås mm. Städpassen är uppdelade så att du jobbar både förmiddag och eftermiddag samma dag, med ett lite längre uppehåll däremellan. Du ska tycka om att jobba självständigt och att röra på dig mycket, parken är stor och hela parken är vårt städområde.

Arbetet kräver att du är noggrann, ansvarskännande och kan ta egna initiativ. Du tycker om att möta människor då du får många frågor av våra gäster. Vi söker ca 16 st städare.

 

 

Aktör/Parkunderhållare
Du är en av våra underhållare som är utklädd till någon karaktär och ser till att skoja och leka med våra gäster. Vi söker dig med extra talang för underhållning och du kan komma att få en roll i vår egna minimusikal för barn.  Vi söker dig som gillar och håller på med musik, sång, dans och teater. Vi söker ca 12 st aktörer