• Till Eskilstuna från
  • Stockholm 80 minuter
  • Västerås 35 minuter
  • Norrköping 80 minuter

Hej! Det verkar som att du befinner dig på Parken Zoos område

Visa interaktiv karta för parkområdet!

Upplevelser

Parken Zoos har en egen Zooskola med utbildade biologer och miljövetare som erbjuder professionell utbildning för alla slags grupper och åldrar.

Här följer våra program som kan bokas året om:

Guidningar
Här erbjuder vi ca en timmes guidning bland våra djur. Följ med vår zoolärare på en tur genom djurparken och få en intressant inblick i djurens jakt, familjeliv och anpassning till sina livsmiljöer.

Pris 100:-/person och timme dock minst 1000:-

Specialvisning med rovdjursmatning
Visning av ett särskilt djur som är av intresse. I visningen ingår det även någon form av utfodring/berikning. Exempel är dragkamp med tiger/leopard.
Priset gäller en grupp på 5 personer.
Tid: 0,5-1h
Pris: 1500kr (lör/sön/röd dag 2500kr)

Specialvisning med mindre djur
Har du ett särskilt intresse för något djur eller planerar du kanske en möhippa, svensexa eller en överraskning till någon som fyller år? Under en specialvisning tittar vi närmare på ett eller ett fåtal olika djur och vi får även vara med att mata.
Priset gäller en grupp på 5 personer. Det kan exempelvis handla om att mata surikat, lemur, några av de mindre kattdjuren etc.
Tid: 0,5-1h
Pris: 1000kr (lör/sön/röd dag 1250kr)

Djurvårdare för en dag
Har du funderat på hur det är att vara djurvårdare? Nu har du chansen att testa. Gå med personal från djurparken och bli djurvårdare för en dag. Under dagen kommer man att vara med om vanliga djurvårdaruppgifter, t ex rengöring och städning hos några av djuren, foderförberedning och utfodring av några djur, miljöberikning/djurklur till några samt att vi berättar mer om hur arbetet i en modern svensk djurpark fungerar med bevarandeprojekt, forskning osv. Man kommer in bakom kulisserna i flera av våra djurhus och får se hur djuren har det i sina ”sovrum”. Vi gör naturligtvis en paus för lunch, som dock inte ingår i priset. Vill man ha med egen matsäck att äta ute i parken går det bra, annars kan man äta på någon av parkens restauranger under säsong.

Priset gäller för 1-2 personer. Tid: kl. 10–15.30.
Pris: 2000kr vardag, 2500kr helg

Övrigt
Då vi inte längre har barnkalas kan man rekommendera dem en guidad tur i parken, alternativt en specialvisning om de är en liten grupp. Det går även att kombinera guidning och specialvisning. En guidning med matning blir då 100kr per person och timme för första timmen därefter 70kr per person och timme (dock minst 1000kr/h) plus specialvisning 1000/1500kr om det är för mindre djur.