Gepardhägnet har fått en ny familjemedlem

18 juni 2014

Gepardhägnet i Parken Zoo har fått en ny familjemedlem. Den här gången i form av en Volvo L90 hjullastare, stripad i det typiska gepardmönstret. Det exotiska inslaget är resultatet av ett nytt spännande samarbete mellan Parken Zoo och Volvo CE (Volvo Construction Equipment). Två Eskilstunaorganisationer, som båda har miljö högt på agendan. Nu hoppas man göra fler uppmärksamma på allt Eskilstuna har att erbjuda, både som ort och resmål.

”Att placera en Volvo L90 Hjullastare i gepardhägnaden kan verka oväntat”, säger Irja Bäckström, vd Parken Zoo Eskilstuna, ”Denna gepardmönstrade maskin kommer att stå som symbol för vårt gemensamma intresse och arbete för en bättre miljö och biologisk mångfald. Det står också som symbol för två starka varumärken i Eskilstuna som på olika sätt bidragit till hur Eskilstuna ser ut idag”. Vad många kanske inte vet är att Eskilstuna är hemort för Volvos hjullastare. Det var här den en gång uppfanns för 60 år sedan och än idag utvecklas moderna hjullastare på orten. Den numera gepardmönstrade Volvo L90 hjullastare har tidigare använts i utvecklingsfasen av nya hjullastare. Efter att ha fullgjort sina åtaganden med bravur kan den nu leva vidare i Parken Zoo, samtidigt som den ger de lekfulla kattdjuren ett annorlunda tillhåll. Perfekt för både vila och sömn. Men hjullastaren är också en symbol för de båda organisationernas långsiktiga miljöarbete.

Parken Zoo som startat miljöåtaganden och har certifiering som mål, Volvo CE som inlett samarbete med Världsnaturfonden (WWF) och dess program Climate Savers. Allt för att skära ned på koldioxidutsläpp och miljömässiga fotavtryck samtidigt som man också värnar om en biologisk mångfald. Att både Parken Zoo och Volvo CE har betydelse för Eskilstuna som ort och resmål gynnar ytterligare ett samarbete.

”Nu inför stundande sommarsäsong med många hitresta gäster från hela landet hoppas vi så klart att så många som möjligt ska upptäcka allt det vackra Eskilstuna har att erbjuda. Både i området och hos oss i Parken Zoo finns alltid något nytt att lära, endast en dagsutflykt bort”, avslutar Irja Bäckström.

Namntävling till Volvo L90 hjullastaren

För att ytterligare befästa nykomlingen till gepardhägnet anordnas en namntävling för allmänheten på Parken Zoos Facebook-sida. Alla har möjlighet att föreslå namn till hjullastaren, vinnaren får entré till Parken Zoo för hela familjen, samt en skalmodell av en Volvo hjullastare. Tävlingen pågår till 25 juni. Vinnaren presenteras på Facebooksidan.