Två små busiga tjejer

18 juli 2014

Vi fick två nya tjejer i parken för ett tag sedan. Det är en puduhona som föddes 14:e juni och fick namnet Afrodite och en rödbukad lemurhona som föddes den 11:e april och förra veckan fick namnet Flisa av Emma, Lukas, Hanna och Ellinor som var här på ”djurvårdare för en dag”. Båda mår jättebra och busar runt med sina familjemedlemmar. Nedan kan ni se en film på Afrodite när hon leker med mamma Odessi och jättemyrsloken Tor.

Sydlig pudu är världens minsta hjortdjur och släktet består av två arter, den nordliga och den sydliga pudun. Den har rödbrun päls, korta ben och trubbig nos. Den lever på gräs, frukt, löv och olika örter. Det största hotet mot arten är att deras livsmiljö försvinner när människan omvandlar skogarna till betesmark för tamboskap.

Rödbukad lemur är en apa som precis som alla andra lemurarter lever endast på ön Madagaskar. Den äter frukt, blommor och blad. Man ser lätt skillnad på hanar och honor då hanarna har vita fläckar under ögonen och brun mage medan honorna har ljusare päls på magen. Idag är alla lemurarter hotade av utrotning och det största hotet är skogsavverkning.