Information om Covid-19. Klicka här för att läsa mer

Ståtliga långbenta fåglar

30 juli 2016

I Parken Zoo har vi två arter av flamingos-  Kubaflamingo och Afrikansk flamingo. De bor på skiljda områden i det vilda, men gemensamt för de båda är bland annat sättet de äter på. De intar föda med hela huvudet och delar av halsen under vattenytan. Sen trampar de upp lera med fötterna och silar ut vatten från munnen genom den specialiserade näbben. Vattnet åker då ut och födan stannar kvar i munnen. Båda arterna bygger också kupiga bon med en inbuktning på toppen – nästan som en minivulkan, som består av lera, sten, gräs och fjädrar. Där lägger de oftast ett enda ägg som de sedan ruvar i 27-31 dagar.