Hjälp oss rädda livet på de akut hotade beslagtagna sköldpaddorna – få chansen till ett personligt möte med våra jättesköldpaddor!

16 april 2018

Vi vänder oss till våra följare där ute och ber ödmjukast om hjälp! Under tisdagen förra veckan (10 april) gjordes ett av det största beslaget någonsin av hotade djur som en del av den illegala handeln. Det var närmare 11 000 individer av den akut hotade arten strålsköldpadda som påträffades i ett hus i Toliara på sydvästra Madagaskar. Hundratals sköldpaddor har redan dött av uttorkning, näringsbrist och sjukdomar. I lördags var 9 760 sköldpaddor fortfarande vid liv och krafter världen över förenas nu för att hjälpa till att rädda livet på dessa vackra, karismatiska och akut hotade individerna.

Vi vänder oss till våra följare där ute och ber ödmjukast om hjälp att hjälpa. Det går att skänka pengar direkt till organisationen TSA men för att göra det lite enklare för er går det bra att swisha direkt till Parken Zoo på 123 083 82 35. Märk betalningen med ”Bidrag strålsköldpadda” så betalar vi in en gemensam stöttning från alla er <3 Alla fina människor där ute som går ihop och bidrar är med i en utlottning att få komma och träffa våra egna strålsköldpaddor och även våra jättesköldpaddor Tank och Matteus. Alla bidrag är viktiga, små som stora! Utlottningen pågår till och med den 15 maj 2018. Hjälp oss även genom att sprida detta till så många som möjligt.

Parken Zoo är stamboksförare och koordinerar den europeiska djurparksorganisationens (EAZAs) bevarandeavelsprogrammet för den akut hotade arten. Fyra av Parken Zoos strålsköldpaddor kom hit 2013 efter ett stort tullbeslag i Hong Kong. Mer information om strålsköldpaddan hittar ni här.

För att donera direkt till TSA vänligen besök denna sida.

Här finns ett filmklipp från beslaget.

Den illegala handeln med hotade djur och växter omsätter mångmiljardbelopp och innefattar miljontal växter och djur från tusentals arter. Mer information om den illegala handeln hittar ni här:

http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Djur-och-vaxter/Handel/

http://www.traffic.org/trade/

https://www.cites.org/

http://www.wwf.se/wwfs-arbete/illegal-handel/1122930-illegal-handel