Upplevelser

Parken Zoo har en egen Zooskola med utbildade biologer och miljövetare som erbjuder professionell utbildning för alla slags grupper och åldrar. Vi är vana att jobba med smittskydd och är noga med hygienrutiner i vårat arbete. Vi kommer vara utomhus i största möjliga mån, ni träffar en anställd från oss och givetvis håller vi distans till varandra.

Specialvisning med nära-djur-upplevelse!

Har du ett särskilt intresse för något djurart? Under en specialvisning tittar vi närmare på ett eller ett fåtal olika arter och ni får även vara med att mata. En riktigt nära-djur-upplevelse utlovas tillsammans med spännande information om arten och individerna som lever här.

Pris från 500kr
Maila zooskolan@parkenzoo.se för mer information

 

Djurvårdare för en dag

Har du funderat på hur det är att vara djurvårdare? Nu har du chansen att testa. Gå med personal från djurparken och bli djurvårdare för en dag. Under dagen får du vara med om vanliga djurvårdaruppgifter, t ex rengöring och städning hos några av djuren, foderförberelser och utfodring av några djur, miljöberikning och djurklur samtmer kunskap om hur arbetet i en modern svensk djurpark fungerar med bevarandeprojekt, forskning osv. Du får chansen att komma in bakom kulisserna i flera av våra djurhus och se hur djuren har det i sina sovrum. Vi gör naturligtvis en paus för lunch, som dock inte ingår i priset. Vill man ha med egen matsäck att äta ute i parken går det bra, annars kan man äta på någon av parkens restauranger under säsong.

Priset gäller för 1-2 personer. Tid: kl. 10.00–15.30.
Pris: 3500 kr vardag, 4500 kr helg och röda dagar

 

Program - året om

Vi erbjuder guidningar i parken bland våra djur. Följ med vår zoolärare på en tur genom djurparken och få en intressant inblick i djurens jakt, familjeliv och anpassning till sina livsmiljöer. Du får också personlig information om djurindividerna som lever i parken. Ett fantastiskt minne och ett roligt komplement till ett vanligt besök!

Pris guidning: 195 kr/person och timme dock minst 1950 kr

Övriga önskemål

För barnkalas, möhippor och svensexor rekommenderar vi produkten guidning, alternativt en specialvisning. Kontakta oss gärna på zooskolan@parkenzoo.se så skräddarsyr vi en upplevelse som passar just er.

Avbokning/ombokning kan ske utan kostnad fram till 14 dagar innan det inplanerade besöket. Därefter faktureras kostnad motsvarande vårt minimipris per timme.

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.