Kejsartamarin

Apor och lemurer

Sydamerikanska djur

Kejsartamarinen fick sitt namn för att man tyckte att den liknade den tyske kejsaren Wilhelm II. Namnet var först ett skämt men blev senare det officiella namnet. Kejsartamariner lever i familjegrupper med mellan två och tio individer. Vanligtvis är det bara en hona som får ungar men alla hjälps åt att ta hand om ungarna.

Idag hotas kejsartamarinen av att regnskogen huggs ner och Parken Zoo deltar i det europeiska avelsprogrammet för att bevara arten.

Fakta

Vetenskapligt namn Saguinus imperator
Storlek 23–26 cm
Vikt 350–450 g
Föda Frukt, insekter, sav och kåda
Dräktighetstid 140-145 dygn
Antal ungar 2 st
Livslängd upp till 17 år
Livsmiljö Tropisk regnskog
Utbredning Bolivia, Brasilien och Peru
Levnadssätt Grupplevande
Hotnivå, Livskraftig (Least concern)

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.