Hur allting började…

”För 200 år sedan bodde det en bonde på sin gård där Parken Zoo ligger idag.
Han jobbade hårt med gården och allt han odlade ute på åkern.

En mörk kväll strax innan Halloween hörde han ett fruktansvärt elakt skratt, han vågade inte titta ut genom sitt fönster så han stannade inne tills skrattet tystnat. När han gick ut hade alla hans fågelskrämmor försvunnit och allt han hade odlat hade ruttnat. Det enda spår var bitar från en kvast och han förstod att det var häxan som än en gång ville förstöra för honom.

👻

Fågelskrämmor tog tid att tillverka och allt han hade odlat skulle ta evigheter att plantera igen. Bonden kände sig väldigt ledsen men hade inget val än lämna sin gård.

Häxan som hade förtrollat alla fågelskrämmor hade varit så avundsjuk på bondens odlingar men utan sin kvast kom hon inte därifrån. Häxan hittade en stig som hon trodde skulle leda henne hem igen, men hon kom aldrig ut från stigen och fortfarande än i dag kan man kring halloween höra hennes snabba steg och elaka skratt i Bondens hemsökta stig.

👻

Alla de magiska fågelskrämmorna kommer till liv och kan berätta om den snälla bonden som en gång hade tillverkat dem. De gör fint i parken och piffar för att välkomna bonden om han kommer tillbaka och för att hämnas på häxan.  Vid Bondens servering kan man slå sig ner med en kopp varm dryck. Ta gärna en vuxen i handen och om du tycker det är extra spännande att gå i den hemsökta stigen sista timmen så var beredd, om fågelskrämmorna går på samma stig som häxan blir de läskiga och vill skrämma dig riktigt ordentligt…”

Öppettider

Lördag och söndag 22-23 oktober
Lördag och söndag 29-30 oktober
Onsdag 2 november – lördag 5 november

Djurparken 11 – 16
Nöjesparken 11 – 19*

  • Söndag 23 oktober stänger parken 17

Endagsbiljett
Barn (3-16 år):190kr
Senior (65 år fyllda): 190kr
Vuxen : 290kr

 

Två dagarsbiljett
Barn (3-16 år): 340kr
Senior (65 år fyllda): 340kr
Vuxen: 440kr

 

Biljetter köps i vår webbshop & självklart gäller säsongskorten
(däremot behöver du boka din plats så tänk på att det är begränsat antal)

 

Myskusliga Halloween på Parken Zoo!

Parken är  klädd i finaste höstskrud, luften är svalare och många av våra djur är extra aktiva såväl utomhus som inomhus.  Det kommer att vara pyntat i djurparken men inte läskigt och ingen som skräms.

I nöjesparken är det fartfyllt med karuseller och även halloweendisco varje dag klockan 13, 15 och 17. Mellan 13-15 kan du även träffa härliga Wilma & Morris.
Glöm inte att föreviga din läskigaste grimas i vårt fotobås!

Vid Halloween torget kan du gå spännande Pumpalabyrinten och se om du hittar ut genom den.

I Bondens hemsökta stig kan du gå en fint pyntad väg och sedan fortsätta till kusligheterna eller välja att gå ut på torget igen. Mellan 18-19 på kvällen blir dock hela stigen superläskig och inget vi rekommenderar för de som är rädda av sig…

När hungern river i magen

Fyll på med energi vid restaurang Stationen (i djurparken) eller på restaurang Morris (nära nöjesparken)

I nöjesparken hittar ni sockervadd och popcorn och karusellerna snurrar ända tills mörkret lägger sig över parken (19.00*).

Vid Bondens servering på vårt Halloween torg kommer det finnas korv och marshmallows att grilla, våfflor, kokt korv med bröd, dryck, konfektyr och fiskdamm.  Samlas kring elden för att höja mysfaktorn ordentligt!

Inne i djurparken håller även Lilla Zoo kiosken öppet.

 

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.