Humlan Djojj

Djojj kommer tillbaka till Parken Zoo sommaren 2024! På teaterscenen spelas familjemusikalen "Djojj räddar blomsterängen" och på Lilla Zoo-scenen välkomnar vi en ny föreställning "Djojj fyller år"! 🥳🐝💙

KÖP BILJETTER!

showtime!

Vår kära humla kommer tillbaka till oss i sommar! Familjemusikalen “Djojj räddar blomsterängen” kommer att spelas på teaterscenen och den nya föreställningen “Djojj fyller år” spelas vid Lilla Zoo. Den 16 juni har föreställningarna premiär för i år och kommer därefter att spelas varje dag fram till den 11 augusti! 🎶🐝  *Undantag för midsommarhelgen 22/6-23/6 där musikalen pausas.

VEM ÄR DJOJJ?

Humlan Djojj har blivit en älskad karaktär för småbarnsfamiljer över hela norden med sina ljudböcker och låtar som har över 500.000 streams varje dag. Djojj tar med lyssnaren på en resa genom naturens magi med teman kring miljö, vänskap, att vara blyg men att ändå våga ge sig ut på äventyr.

MUSIKALEN

En familje-föreställning där vi får följa med Djojj och hans vänner på ett äventyr i familjen Blomnings trädgård. Publiken välkomnas in i insekternas magiska värld,  trädgårdens jätteblommor och träd är lika stora som om man vore just en humla! En spännande berättelse som ackompanjeras av fängslande musik och svängiga låtar.

MILJÖ

Förutom att ge barnfamiljen underhållning syftar Djojjs värld till att väcka barnens nyfikenhet på naturen och att skapa empati för alla varelser som bor där. Humlan är inte bara en vacker symbol för naturens magi, den har en oändligt viktig roll för världens ekosystem och planetens välmående.

“Jag vill att Djojj ska skapa en möjlighet att prata med barn om miljön på ett roligt och fantasifullt sätt, utan att det blir skrämmande”, Staffan Götestam som ligger bakom Humlan Djojj.

NKAR:

Djojj på Spotify:
KLICKA HÄR

Sociala medier:
INSTAGRAM  FACEBOOKTIKTOKYOUTUBE

Djojjs hemsida
djojj.se

LÄR KÄNNA ENSAMBELEN:

Benjamin Vagnhammar Sundström

Humlan Djojj

Vår härliga Djojj, Benjamin, är välutbildad och har gått både Högre Musikal Utbildning på Kulturama, Musikallinjen på Balettakademin i Stockholm, Musikallinjen på Örebro Kulturskola och Scenisk gestaltning på Karolinska gymnasiet.

Benjamin har varvat studier med flertalet roller, bland annat Kemmerich & Leer i pjäsen ”På Västfronten Intet Nytt” på Länsteatern på Gotland och sin första huvudroll Jeremy i musikalen ”Be More Chill” på Teater Bristol. Benjamin har även agerat Moritz i musikalen ”Spring Awakening”, berättaren i ”Into The Woods” och varit The Joker på Bianca Ingrossos nyårsfest! Benjmin älskar att göra röstimitationer där man kan hitta allt emellan Gollum till Chewbacca. Så man vet aldrig vem man kan springa på!

Efter huvudrollen som Djojj kommer Benjamin att turnera med Babblarnas musikal hela hösten. Välkommen till Djojjs musikal!

 

Emma Berggren

Flugan Flax, Snurr och Rådjuret

Emma är född och uppvuxen i Kiruna, men drog sedan till Växjö för att gå skådespelarprofil på Katedralskolan. Därefter bar det iväg till Bjärnum och Musikteaterskolan och sedan vidare till Musikalartistutbildningen i Stockholm där hon examinerades 2019. Förutom att spela Djojjs bästa kompis Flugan Flax, har hon även spelat Yvette i ”Noice Rockmusikalen” och varit sångerska i en 50 och 60-talsföreställning på Sverigeturné. Hon har också varit dansare i både Talang, Sommarkrysset och Allsång på Skansen.

Förutom att stå på huvudet och vara en hejare på både gymnastisk och akrobatik, kan Emma även använda TAKK (Tecken som stöd). Hon gläds också av musik, träning och hudvård.

Välkommen till Djojj på scen!

 

EMMA KARLSSON

Flugan Flax, Snurr och Rådjuret

Emmas meritlista är lång och speciellt att agera inför barnpubliken. Hon började redan som barnskådis. 2019 examinerades hon från Performing Arts School i Göteborg och därefter kan rollistan göras evighetslång. Hon har spelat Pippi Långstrump på Lisebergsteatern, agerat Wendy i ”Peter Pan 2” och Undis i ”Ronja Rövardotter”, Glinda och Faster Em i ”Trollkarlen från Oz”, Lina i ”Vinter i Lönneberga” samt Mrs Pugh i ”Annie”, alla spelade på Intiman i Stockholm. Förutom att vara ett proffs på scenen, så är Emma även ett proffs på att steka pannkakor! Hon har obligatorisk pannkaksfrukost med sin pojkvän varje helg och hon är dessutom ruskigt förtjust i både F1 (formel 1) och skidskytte.

Kanske Flugan Flax vill smaka på en pannkaksbit förresten?

MARTIN Mossberg

Kalle Kväk, Surr, Rådjuret och Kråkan

Fågelskådaren Martin älskar återvinning, natur och djur och därför passar Djojjs musikal alldeles extra bra för honom! Efter att ha valt teater på gymnasiet fortsatte han med musikdramatik på Wendelbergs Folkhögskola, för att sedan avverka 3 års studier på Balettakademien i Göteborg med examen 2021. Martin har medverkat på scen i ”Titanic the Musical” på Wermland Opera, ”Cabaret”, ”Ragnarök” och Herr Arnes Penningar” på Göteborgsoperan och har även jobbat flera säsonger på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Där har han spelat Paradis-Oskar i ”Rasmus på luffen”, Knotas i ”Ronja Rövardotter” och Kapten Långstrump i ”Pippi Långstrump”. Martin är en fena på både på dragspel och trumpet och vill du snacka historia eller mynt, så kanske han till och med bjuder på en trudelutt?
I den här musikalen är det dock grodkostymen som får mest fokus!

  Isac Aspberg

u/s Humlan Djojj

2017 gjorde Isac sin första huvudroll som Tony i West Side Story på Maximteatern i Stockholm. Därefter blev det Der Ferne Klang på Kungliga Operan och rollerna som Fredrik von Gerber och Robert Liman i Noice Rockmusikalen på Nya Cirkus i Stockholm samt på Slagthuset i Malmö. Skönsjungande Isac är inte bara fantastisk på att sjunga och agera, han spelar även gitarr, piano och trummor. Ja, Isac har många strängar på sin lyra och han älskar att ständigt lära sig nya saker. När han inte står på scen, läser han på Handelshögskolan i Stockholm och driver eget företag. Men om du frågar vad han önskar och vill allra mest i livet, så är det nog att vara Spiderman!

Emil Söder

Koreograf & regiassistent

I ”Djojj räddar blomsterängen” arbetar Emil som koreograf, precis som han gjort i musikalerna ”Trollkarlen från Oz” och ”Annie”, Falkenbergsrevyn, på Park Lane i Göteborg och i barnmusikalerna ”Emil i Lönneberga” och ”Pippi firar jul”.

Men långt innan dess började Emil sitt dansliv i Sveg i Härjedalen med att dansa folkdans i 12 år och vann dessutom Barnens Vasalopp när han gick i 3:an! Därefter gick han Musikteaterskolan i Bjärnum och efter det Performing Arts School i Göteborg med examen 2008.

Som musikalartist har Emil agerat i många scenproduktioner; bland annat som Franz i ”Sound of Music”, Alfred i ”Emil i Lönneberga”, Lill-Klippen i ”Ronja Rövardotter”, Sotaren i ”Madicken” samt agerat Rooster Hannigan i ”Annie”. Emil har också jobbat som dansare i flertalet produktioner, bland annat ”Lotta på Liseberg”, ”Schwarzwaldmädel” och ”Die Fledermaus” och dessutom undervisat i dans på de flesta skolor runt Göteborg.

Varmt välkommen i Djojj på scen!

My Blomqvist Olsberg

Regissör, producent & manusbearbetning

Denna mångfacetterade, energifyllda och kreativa kvinna arbetar som producent, regissör, författare, kompositör och artist och talade nyligen på TEDx om sina unika erfarenheter att underhålla barn. Hon är mest känd för sina utsålda “rockkonserter för tvååringar”, de svängiga musikalerna med Babblarna som spelat mer än 900 föreställningar.

Med en bakgrund inom musikal, show och cirkus, har My regisserat och producerat föreställningar för hundratusentals familjer över hela Sverige. Hennes mångsidiga expertis ligger inte bara i hennes förmåga att skriva manus, regissera, komponera musik, välja rätt artister, kostym och scenografi. Hon har även den unika förmågan att fylla skådespelarna med energi så de kan ge 100 procent av sig själva på scen. Lika mycket under de två sista veckorna av turnén som på premiären.

Dessutom finns flera musikalbum med egenkomponerad musik för barn med på meritlistan. Ni kanske känner igen figurerna Ajja & Bajja och Olle & Mia? Eller alla musiksagorna med människomusen Snårpan?

När My inte är upptagen med att arbeta kreativt, kan du hitta henne på cykeln på väg till en picknick med familjen eller med en film, en skål ostbågar och mannen i soffan. Att fira i förväg med ett glas champagne i solen är också en av hennes absoluta favoriter!

För att få en känsla av hennes kreativa tillvägagångssätt och filosofi, titta på Mys TEDx Talk, “How To Build Children’s Self-Esteem With Secrets From The Musical Stage”.

Staffan Götestam

Upphovsman, författare (mitten i bild)

Staffan ligger bakom karaktären humlan Djojj. Han har skrivit och läst in sagorna om Djojj som är omåttligt populära på Spotify.

Staffan har arbetat som regissör, manusförfattare och producent i hela sitt yrkesliv. Han började sin karriär som skådespelare i filmen om Bröderna Lejonhjärta, där han spelade den äldre brodern Jonatan. Astrid Lindgren gav Staffan förtroendet att dramatisera flera av hennes böcker till filmer, musikaler och teaterpjäser. Han har bland annat dramatiserat och regisserat Pippi Långstrump med Siw Malmkvist, Pernilla Wahlgren och Ola Forssmed, Karlsson på taket med Markoolio och Benjamin Ingrosso, Ronja Rövardotter med Malin Berghagen och många fler.

Staffan är en av grundarna och ägarna av Junibacken och The Viking museum på Djurgården i Stockholm. Han har vunnit teaterpriset Guldmasken 3 gånger och 2020 fick han utmärkelsen som Årets Malmöprofil för sitt arbete med kulturhuset Funnys Äventyr i Malmö.

 

JOSEFINE GÖTESTAM

Kompositör (höger i bild)

Josefines röst söver tusentals barn varje kväll, det är nämligen hon som sjunger humlan Djojjs vaggvisor som hon skrivit tillsammans med Adam Portnoff. Med över 12 miljoner streams per månad tillhör dem de snabbast växande låtskrivarna i Sverige idag.

Josefine är uppvuxen i musikalernas värld och har medverkat i flertalet  teaterproduktioner som barn och tonåring. I vuxen ålder föredrar hon att vara bakom kulisserna och arbeta med bl a projektledning och musikskapande.

Efter att ha pluggat ekonomi i USA, Uppsala och Stockholm började Josefine driva företaget House of Stories tillsammans med sin familj som ligger bakom humlan Djojj och flertalet andra koncept för barnfamiljen.

Utöver detta skriver Josefine även musik för vuxna, bl a till sin skönsjungande bror Jacob Götestam. Ibland gör hon också röster i tecknade serier och filmer, ett sidojobb hon haft sedan 10 års ålder.

Snart ska Josefine få sitt första barn tillsammans med sin Patrik, vilket hon tycker är det mest spännande projektet hittills.

 

 

Adam PortnofF

Kompositör, (vänster i bild)

Säg tack till musikgeniet Adam Portnoff som får era barn att somna sött till Humlan Djojjs grymma melodier! Adam har sjungit sedan barnsben, men satsade inte på musiken på allvar förrän han la fotbollskarriären åt sidan.

Adam gick på Rytmus musikgymnasium och var sångare i Hildas Gitarr, som haft otaliga gig runt om i Sverige. Utöver att jobba som musikproducent dubbar Adam olika barnprogram och filmer, han gör bland annat rösten till Fnatte i Ducktales och Cat Noir i Miraculous: Ladybug & Cat Noir.

Han har också haft en kort men ljuv solokarriär, men insett att han trivs bäst i bakgrunden med fokus på skapandet. Förutom att producera musiken till Humlan Djojj, så gör han också rösten till självaste Djojj.

Adam har tillsammans med Josefine Götestam fått utmärkelsen +100 (en av Sveriges snabbast växande låtskrivare) och vi kan förvänta oss stordåd i framtiden från dessa stjärnor. Håll utkik!

Adam är också en gift sjöstadsbo och världens bästa pappa till två envisa fantastiska barn.

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.