Frågor & Svar

Här finner du svaren på de vanligaste frågorna som vi får inför ett besök på Parken Zoo.

Vad ingår i en dagsentré
Vi tillämpar biljettsystemet ”all-inclusive” och beroende på vad som är öppet så ingår vårt utbud i entréavgiften. Kommer man en dag under sommaren då allt är öppet så ingår entré till djurparken, entré till badet och fria åk i vår nöjespark samt det guidade turtåget i djurparken. Har vi en artist på våra scener så ingår även det. (gäller dock ej kvällsevenemang).

Vi vill bara åka karuseller?
I entréavgiften ingår åk i karuseller – så det är bara att åka (se öppettider när nöjesparken är öppen)

Kan man bara åka till parken och bada?
Nej, från och med 2017 så är badet endast för Parken Zoo-gästerna så man kan inte köpa separat badbiljett.

Vi vill besöka Parken hur mycket som helst – hur gör vi?
Då är säsongskort bästa alternativet, vid tredje besöket har man ”tjänat in” köpet.
Säsongskorten finns att köpa i vår webbshop eller hos oss på Parken Zoo. Säsongskorten är personliga och måste registreras innan första användning. Registrering sker på vår hemsida eller på gästservice.

Hur köper man dagsbiljetter?
Dagsbiljetter köper du enklast i vår webbshop – det är både billigare och man slipper köer.
Man kan också köpa dem på plats hos oss.

Får vi ta med oss hunden?
Nej, det är dessvärre inte tillåtet att ha med sig något husdjur till Parken Zoo, varken till djurparken, nöjesparken eller Parkenbadet. Däremot kan vi rekommendera Jyckens Hunddagis, telefon 016-51 18 16 eller Eskilstuna HundCenter, tel 016-51 91 98.

Hur fungerar det med ledsagare?

I de fall man har en funktionsnedsättning som medför behov av ledsagare får ledsagare fri entré vid uppvisande av intyg. Ledsagarbeviset måste vara utfärdat med personliga uppgifter på både ledsagaren och på personen som har en funktionsnedsättning.  Vill ni ha särskild hjälp i nöjesparken med i och urstigning, gå in på Gästservice och meddela detta så får ledsagaren ett ledsagaråkband.

Ledsagare eller personlig assistent har fri entré vid uppvisande av ledsagarbevis. Detta gäller i sällskap med personer med funktionsnedsättningar vid uppvisat intyg från exempelvis assistansbolag, kommun eller vårdgivare om att behov av ledsagare föreligger. Ett giltigt ledsagarbevis är utfärdat med personliga uppgifter på dig som ledsagare och personen som har funktionsnedsättning. Ledsagarens fribiljett hämtas i Gästservice.

Tillgänglighetsarmband
För att underlätta för besökare med funktionsnedsättning så har vi ett tillgänglighetsarmband, gäster med armbandet har möjlighet att få mer anpassad och personlig assistans vid t.ex. i- och urstigning samt köbildning till våra åkattraktioner. Tillgänglighetsarmbandet hämtas ut i Gästservice mot uppvisande av intyg där man tydligt kan se att personen i fråga har behov av ett sådant.

Finns det skrindor?
Skrindor finns att hyra för 40:- nere vid entrén. Prata med Gästservice eller vår entrévärd. Det går dessvärre inte att förboka någon skrinda.

Hur hittar vi till Parken Zoo?
Här finns en tydlig instruktion om hur du hittar till oss.

Finns det någon karta över parkområdet?
Här kan du se och ladda ner en karta över Parken Zoo.

Får man använda engångsgrill?
Nej, man får inte använda grill inne på området på grund av brandrisken

Är Parken Zoo handikappvänligt?
Ja parken jobbar ständigt med att vara så lättåtkomligt för alla. Området  är relativt ”platt” (det finns dock några backar). Handikappanpassade toaletter finns vid alla ställen där vi har toaletter.

Var finns första hjälpen?
Utrustning finns i Gästservice. Behöver ni omedelbar hjälp, fråga vem som helst i personalen.

Är det lätt att parkera?
Parken Zoo har två parkeringar som sköts av företaget Q-park: en vid huvudentrén (med begränsat antal platser) och en större vid badet. Parkering kostar 20:- i timmen eller max 80 kronor/dag. Titta ordentligt på skyltarna så att det är en Parken Zoo-parkering  ni åker in på – köpcentret intill har egna parkeringar med egna parkeringsregler.

Om någon i familjen försvinner?
Kontakta någon i personalen så hjälper dem dig. På Gäservcie finns det utropshjälp att få.  Ett bra tips är att ”märka” ditt/dina barn med ditt mobiltelefonnummer så underlättar det sökandet efter ”borttappade föräldrar”. Klisterlappar finns i huvudentréns kassor.

Är mitt barn för litet på åkattraktionerna?
Av säkerhetsskäl har vissa åkattraktioner speciella längdkrav. Se gällande längdgränser under fliken nöjespark. Det är alltid personalen som ansvarar över våra säkerhetsregler.

Var får vi mer kontanter?
Vi rekommenderar alla att använda kort, inom Parken Zoo-området finns inga Bankomater. Kontantuttag med betalkort (dock ej American Express eller Diners) kan med fördel göras i våra entrékassor eller Gästservice.  Alla våra restauranger/caféer/varuspel tar kort.

Får man mata djuren?
Endast personal får mata djuren. För mer information och tider gällande publika aktiviteter vänligen se dagens program

Vem kan vi fråga om hjälp eller information?
Ni kan alltid vända er till Gästservice vid huvudentrén.

Hur jobbar ni med personuppgifter ni tar in?
Här kan ni läsa mer om vår integritetspolicy.

 

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.