Information om Covid-19. Klicka här för att läsa mer

Upptäck Eskilstuna

Det finns mycket att uppleva i Eskilstuna som passar hela familjen. Stanna en eller ett par nätter på vår camping eller något av stadens trevliga hotell och ta del av vad Eskilstuna har att erbjuda dig och din familj.

40 saker att göra tillsammans med barn i Eskilstuna

Destination Eskilstuna har sammanställt en lista med många aktiviteter som man kan göra tillsamman med barn i Eskilstuna. Här hittar du bland annat tips på lekparker, badplatser, godaste lokalproducerade glassarna, båtturer och mycket mer.

 

Tips - 40 saker att göra tillsammans barn i Eskilstuna

Retuna – Världens första återbruksgalleria

Att handla hållbart kan både vara roligt och snällt mot plånboken. På Retuna återbruksgalleria, världens första galleria i sitt slag, kan du fynda återbrukade leksaker, kläder, cyklar, elektronik och inredning samtidigt som du också bidrar till att rädda världen.

 

Mer information

Leos Lekland

Hoppa, klättra och lek så mycket du orkar! Bestig en vulkan, spela airhockey eller busa i bollhavet. På Leos Lekland i Eskilstuna finns massor att göra för ben som är fulla av spring.

 

Mer information

ZeroOneSix

På ZeroOneSix får den som vill trixa med skateboard, kickbike eller BMX sin önskan uppfylld. Inomhushallen på 1200m² är en av Sveriges största så det finns gott om plats för alla att åka. Utanför skejthallen finns en skatepark med ramper och rails för dagar man hellre åker utomhus. Blir man trött kan man varva ner i cafeterian eller spela tv-spel. Man måste vara medlem för att åka hos ZeroOneSix, detta kostar 50kr.

 

Mer information

Munktellbadet

Vare sig du söker ett blött äventyr eller vill slappna av i en varm pool finns det du söker på Munktellbadet! Här finns aktiviteter som passar både stora och små barn och för dig över 20 år (18 år på söndagar) finns en relax att njuta av.

 

Mer information

Eskilstuna Stadsmuseum

I upplevelserummet Faktotum kan du experimentera med bland annat magnetism och elektricitet. I den populära utställningen Lilla stadsmuseet får barn upptäcka Eskilstunas historia på ett lekfullt sätt. Utöver detta finns fler utställningar, norra Europas största ångmaskinshall och en fullt fungerande mekanisk verkstad.

 

 

Mer information

Sagostigen

På Sagostigen 2,5 mil utanför Eskilstuna, vandrar du längs naturstigar i vacker natur och kan se miljöer från klassiska sagor av bröderna Grimm, H.C. Anderson och andra nordiska folksagor. Det finns också ett lekområde med hoppborg, karuseller och lådbilar.

 

Länk till hemsidan

Evenemangsguiden

Det händer alltid roliga saker i Eskilstuna! Matmarknader, teateruppsättningar, sportevenemang, festivaler och mycket mer. I evenemangsguiden får du en bra överblick över vad som sker i staden under ditt besök.

 

Evenemangsguiden

Fler tips inför ditt besök i Eskilstuna

Vi vill att du som planerar att besöka Eskilstuna ska få en trevlig vistelse i vår stad. En varm rekommendation är att besöka den officiella besökswebben eskilstuna.nu för mer information om upplevelser och aktiviteter. Du kan också kontakta Eskilstuna Tourist Information för fler tips

Eskilstunas officiella besöksguide

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.

Genom att registrera dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.