Upptäck Eskilstuna

Det finns mycket att uppleva i Eskilstuna som passar hela familjen. Stanna en eller ett par nätter på vår camping eller något av stadens trevliga hotell och ta del av vad Eskilstuna har att erbjuda dig och din familj. Destination Eskilstuna har sammanställt en lista med många aktiviteter som man kan göra tillsamman med barn i Eskilstuna. Här hittar du bland annat tips på lekparker, badplatser, godaste lokalproducerade glassarna, båtturer och mycket mer.

Eskilstuna Tourist information

Det händer alltid roliga saker i Eskilstuna!

Matmarknader, teateruppsättningar, sportevenemang, festivaler och mycket mer. I evenemangsguiden får du en bra överblick över vad som sker i staden under ditt besök. Här tipsar vi också om saker du kan göra tillsammans med ditt barn.

Tips - 40 saker att göra tillsammans barn i Eskilstuna

Sagostigen

På Sagostigen 2,5 mil utanför Eskilstuna, vandrar du längs naturstigar i vacker natur och kan se miljöer från klassiska sagor av bröderna Grimm, H.C. Anderson och andra nordiska folksagor. Det finns också ett lekområde med hoppborg, karuseller och lådbilar.

 

Länk till hemsidan

Retuna – Världens första återbruksgalleria

Att handla hållbart kan både vara roligt och snällt mot plånboken. På Retuna återbruksgalleria, världens första galleria i sitt slag, kan du fynda återbrukade leksaker, kläder, cyklar, elektronik och inredning samtidigt som du också bidrar till att rädda världen.

 

Mer information

Leos Lekland

Hoppa, klättra och lek så mycket du orkar! Bestig en vulkan, spela airhockey eller busa i bollhavet. På Leos Lekland i Eskilstuna finns massor att göra för ben som är fulla av spring.

 

Mer information

ZeroOneSix

På ZeroOneSix får den som vill trixa med skateboard, kickbike eller BMX sin önskan uppfylld. Inomhushallen på 1200m² är en av Sveriges största så det finns gott om plats för alla att åka. Utanför skejthallen finns en skatepark med ramper och rails för dagar man hellre åker utomhus. Blir man trött kan man varva ner i cafeterian eller spela tv-spel. Man måste vara medlem för att åka hos ZeroOneSix, detta kostar 50kr.

 

Mer information

Munktellbadet

Vare sig du söker ett blött äventyr eller vill slappna av i en varm pool finns det du söker på Munktellbadet! Här finns aktiviteter som passar både stora och små barn och för dig över 20 år (18 år på söndagar) finns en relax att njuta av.

 

Mer information

Eskilstuna Stadsmuseum

I upplevelserummet Faktotum kan du experimentera med bland annat magnetism och elektricitet. I den populära utställningen Lilla stadsmuseet får barn upptäcka Eskilstunas historia på ett lekfullt sätt. Utöver detta finns fler utställningar, norra Europas största ångmaskinshall och en fullt fungerande mekanisk verkstad.

 

 

Mer information

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.