Företagsinformation

Parken Zoo i Eskilstuna har en hundraårig tradition och var en av Sveriges första folkparker. Anläggningen har från att varit främst en kvällspark blivit ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål dagtid och framför allt besökt av barnfamiljer. Bolaget är privatägt och ägs av Mimir Invest AB.

Historik

Parken Zoo invigdes den 3 juli 1898 som en av landets första folkparker. På programmet stod festtal och underhållning av bland annat komikern ”Herr John Gentzell från Stockholm”. På dansbanan spelade sextetten Svea. Entrén var 25 öre men möjlighet fanns att köpa familjebiljett för 40 öre.

Läs mer

Ägare & Styrelse

Sedan 1 augusti 2016 är Parken Zoo privatägt av Mimir Invest AB.

Mimir är ett svenskt investmentbolag som erbjuder ett operationellt involverat ägarskap. Mimir-gruppen har verksamhet i mer än 20 länder och 1200 anställda.

Styrelseordförande: Henry Selenius henry.selenius@parkenzoo.se

Miljöpolicy

Parken Zoo är miljödiplomerat enligt Svensk miljöbas. Varje dag jobbar vi med konsekvenserna av miljöförstöring runt om i världen. Vi får förtroendet att ta hand om djur som hotas i naturen och vi forskar på hur vi ska kunna rädda arter så att de finns kvar även i framtiden. Därför är det självklart att vår verksamhet genomsyras av miljöhänsyn!

Läs mer

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.