Företagsinformation

Parken Zoo i Eskilstuna har en hundraårig tradition och var en av Sveriges första folkparker. Anläggningen har från att varit främst en kvällspark blivit ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål dagtid och framför allt besökt av barnfamiljer. Bolaget är privatägt och ägs av Mimir Invest AB.

Historik

Parken Zoo invigdes den 3 juli 1898 som en av landets första folkparker. På programmet stod festtal och underhållning av bland annat komikern ”Herr John Gentzell från Stockholm”. På dansbanan spelade sextetten Svea. Entrén var 25 öre men möjlighet fanns att köpa familjebiljett för 40 öre.

Mycket av svensk kultur- och nöjeshistoria är nära förknippad med Parken Zoo. Här bildades Folkparkernas Centralorganisation. Här var det premiär för folkparksteatern. Här har de flesta stora svenska artister och skådespelare framträtt, liksom många utländska.

I början av 50-talet kom de första djuren till parken och därmed inleddes den utveckling som skulle göra Parken Zoo till vad det är idag: ett av landets mest besökta utflyktsmål.

Ägare & Styrelse

Sedan 1 augusti 2016 är Parken Zoo privatägt av Mimir Invest AB.

Mimir är ett svenskt investmentbolag som erbjuder ett operationellt involverat ägarskap. Mimir-gruppen har verksamhet i mer än 20 länder och 1200 anställda.

Styrelseordförande: Henry Selenius henry.selenius@parkenzoo.se

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.