• Till Eskilstuna från
  • Stockholm 80 minuter
  • Västerås 35 minuter
  • Norrköping 80 minuter

Hej! Det verkar som att du befinner dig på Parken Zoos område

Visa interaktiv karta för parkområdet!

< Livet i parken

Invigning av vårt fina Ökenhus

Nya ökenhuset i Parken Zoo är nu invigt och öppet för allmänheten. Ökenhuset ger nytt hem åt tre olika afrikanska ökenlevande arter; surikat, sandkatt och strålsköldpadda. Allt tematiserat för att efterlikna djurens naturliga miljöer. Här får besökarna komma ännu närmare djuren, bland annat genom att prova på att vara en surikat.

”Vi har tagit parkens tema lek och lär ytterligare ett steg och låter besökare komma ännu närmare djuren”, säger Lennart Sundén tf vd Parken Zoo Eskilstuna. ”Tack vare att vi efterliknat djurens naturliga habitat får inte bara djuren en spännande miljö att vistas i. Som besökare kan man också få känna på hur det är att vara en surikat genom att krypa i tunnel. En spännande upplevelse för hela familjen”.

Tidigare i vår startade byggnationen av nya ökenhuset, ett nytt boende för tre afrikanska ökenlevande arter; surikat, sandkatt och strålsköldpadda. Ett spännande hus som levandegör Parken Zoo ytterligare och låter besökaren bli delaktig nära djuren. I anknytning till respektive djurhägn finns utomhusanläggningar och lekpark, allt enligt parkens tema lek och lär. Inifrån ökenhuset är det även visning ut mot sumatratiger och asiatisk vildhund.

Fakta sandkatt och strålsköldpadda

  • Sandkatten klassas som nära hotad och har karaktäristiska ökendrag med sandfärgad päls, stora öron och päls på trampdynorna.
  • Sandkatten, precis som strålsköldpaddorna, ingår i den europeiska föreningens bevarandeavelsprogram för hotade arter.
  • Strålsköldpaddan har ett mycket speciellt skal med mörk grund och gula ränder som strålar ner längst med skalet.
  • Den klassas som akut hotad och drabbas extremt hårt av illegal handel där den fångas och säljs både för skalet och köttets skull.

En kommentar på “Invigning av vårt fina Ökenhus”

  1. Olga 11år skriver:

    Varför springer vild hundarna fram och till baka längst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *