Jobba hos oss

Parken Zoo är en spännande arbetsplats dit vi rekryterar mest personal under sommarhalvåret. Men tjänster kan dyka upp året om. Vi använder oss av videorekryteringsverktyget yobber.se.

Sommarrekryteringen 2017

Den stora rekryteringen inför säsong 2017 är avslutad. Vi börjar söka efter säsongsanställda i februari – så håll utkik efter nya möjligheter till 2018.

Lediga tjänster

Vi söker nu två djurvårdare för vikariat
– en föräldraledighet tom aug 2018
– en studieledighet tom 4 juni 2018

Parken Zoo i Eskilstuna är idag ett av landets mest besökta utflyktsmål med verksamhet som inkluderar djurpark med utbildnings- och forskningsavdelning, nöjespark med bad, tivoli och ett omfattande program/artistutbud sommartid, konferens- och kongressverksamhet, fyrstjärniga Parken Zoo Camping & Stugby samt restaurangverksamhet. Bolaget är 100 % privatägt.

 

Arbetsuppgifter
Som medarbetare i djurparken kommer du arbeta praktiskt med djurparkens djur, möta och engagera besökare och arbeta i vår utbildningsverksamhet med bl.a. guidningar och handledning av elever. I arbetsuppgifterna ingår daglig tillsyn, skötsel, miljöberikning, träning av djur och djurdokumentation. Pedagogiskt arbete med att visa och berätta om djur för våra besökare. I arbetet ingår även underhåll i och runt anläggningarna samt att delta i den utbildning/forskning som pågår i djurparken.

Kvalifikationer
Du har dokumenterad utbildning som djurvårdare eller motsvarande kunskaper. Önskvärt med tidigare praktisk erfarenhet från arbete med djurparksdjur. Du är en god kommunikatör med god datorvana och goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Kvalifikationer och erfarenhet inom djursjukvård, hägndesign och djurträning är meriterande, liksom hjullastarkort. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Den verksamhet du arbetar i består av mycket djur- och gästkontakt och det är viktigt att du trivs i nära kontakt med såväl djur som barn och vuxna. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som engagemang, drivkraft och god kommunikation. Som person har du gott ”djuröga”, god servicekänsla och är flexibel, ordningsam och engagerad. Du arbetar målmedvetet och har förmåga att verka både självständigt och i team. Du håller bra humör i högt tempo och tycker om att varje dag bjuder på nya utmaningar. Du brinner för att berika djurens miljö och du har erfarenhet av att träna djur. Du är händig eftersom att du är med och tar fram olika typer av berikningar till djuren och ser till att deras miljö är säker. Du har en god fysik då arbetet består av många tyngre moment.

Låter det intressant; sök tjänsten här: 

 

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.