SÖK SOMMARJOBB

Parken Zoo använder sig av rekryteringsverktyget Yobber. Vi söker mest tjänster till sommarhalvåret om vi har några andra aktuella tjänster så ser du dessa nedan. Sommarrekrytering för 2020 har startat och sista ansökningsdagen är 31 januari. Till alla våra tjänster söker vi dig som med glädje och entusiasm vill ta hand om semesterglada familjer. Du ska tycka om att ta kontakt och prata med människor, du ska vara social och glad, samt gilla att hela tiden lära dig nya saker. Just nu har vi flera annonser ute läs noga i annonsen, så du söker till rätt tjänst. Några har vi ålderskrav på och några lite erfarenhet. Se vilka tjänster vi söker nedan.

Djurvärd
Som värd i djurparken kommer du möta och engagera våra besökare. Du visar och berättar om våra djur och skapar ett mervärde för våra gäster. Du informerar också om djurparkernas roll och hur vi arbetar med bland annat bevarandeprogram. Platserna du jobbar på är Lilla Zoo och Lemurernas värld. Har du också ett stort intresse av att guida större grupper kommer det även att finnas möjlighet att arbeta som guide på våra rundturståg. Läs mer och ansök här.

Djurvårdare
Som medarbetare i djurparken kommer du arbeta praktiskt med djurparkens djur, möta och engagera besökare och arbeta i vår utbildningsverksamhet med bl.a. guidningar och handledning av elever. I arbetsuppgifterna ingår bland annat daglig tillsyn, skötsel, miljöberikning och djurdokumentation. Arbetet med att visa och berätta om djuren för våra besökare är en stor och viktig del av arbetet och i tjänsten ska du vara beredd på att kunna ha en mer informativ roll ut mot besökare. I verksamheten ingår även underhåll i och runt anläggningarna samt att delta i den utbildning/forskning som pågår i djurparken. Läs mer och ansök här.

FÖR DIG SOM ÄR 18 ÅR OCH ÄLDRE

Följande tjänster finns att söka för dig som har fyllt 18 år
(du måste ha fyllt 18 år när anställningen börjar)

ATTRAKTIONSFÖRARE
Du arbetar vid våra attraktioner och karuseller. Här är säkerheten det viktigaste och du måste vara uppmärksam, noggrann och mycket tydlig för våra gäster när du bl.a. ska förklara våra säkerhetsregler. Men det är också du som ser till att förhöja gästernas åkturer med ditt trevliga sätt och din höga serviceanda. Körkort är meriterande.

CAMPINGVÄRD: Du jobbar i receptionen på vår camping & stugby med främst bokningar via telefon och mail samt in- och utcheckningar. Men detta är ett allsidigt jobb och du ska vara beredd att hjälpa till med det mesta. Du ska ha hög servicenivå och kunna jobba bra i team med dina kollegor. Här kan det bli tidigare morgnar och sena kvällar och en dag kan innehålla allt ifrån vanligt receptionsjobb till städning, köksarbete och lättare vaktmästerijobb.
Vi ser att du är ansvarsfull, flexibel och gillar att ha många bollar i luften samtidigt.  Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska såväl som tal som skrift. Tidigare erfarenhet av liknande arbeten och körkort är meriterande.

GÄSTSERVICE:
Gästservice är parkens informationscentral – här jobbar man vid disk, tar telefon, gruppbokningar, mail och specialfrågor. Du tar även hand om souvenirförsäljningen och gillar att ha många bollar i luften samtidigt.  Gästservice öppnar och stänger parken. Här finns den högsta servicenivån och vi vill även att du ska vara försäljnings- och marknadsorienterad. Du ska vara duktig på kommunikation och ha god vana av sociala medier. Vi ser gärna att du jobbat på Parken Zoo eller liknande anläggningar tidigare. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska såväl som tal som skrift. Körkortskrav.

BADVÄRD:
Du arbetare på vårt utomhusbad som ingår i entrén till Parken Zoo. Förutom att vara utomordentligt serviceminded så är säkerheten mycket viktig och du måste vara uppmärksam, noggrann och mycket tydlig för våra gäster när du bl.a. ska förklara våra säkerhetsregler. Tjänsterna innehåller förutom badbevakning mycket städ av anläggningen. Du ska vara simkunnig och ha mycket god vattenvana. Körkort är meriterande.

Sök jobben för dig som är över 18 år här:

ÖVRIGA SÄONGSTJÄNSTER:

(minimiålder är att du ska fylla 16 år under 2020)

VARUSPELSBIDRÄDE
Du ska vara säljande, snabb och gillar att ta kontakt med människor. Här gäller det att locka till sig folk – du ska vara peppande och älska när folk vinner. Dagarna börjar kl. 11.45 och slutar när parken stänger. Du ska vara beredd att hjälpa till på andra avdelningar då det behövs.

KASSABITRÄDE
Du säljer entrébiljetter och/eller är entrévärd och ser till att våra gäster får det bästa välkomnandet. Vi söker dig med ordning och reda och som vill vara vår första kontakt med våra gäster. Du ska sälja entrébiljetter och säsongskort – ser till att våra gäster får det som de efterfrågar och du ska även kontrollera biljetter för de som redan har förköpt. Här gäller det att vara trevlig och välkomnande men även bestämd då  det är noga att titta så att biljetter och säsongskort är giltiga.
Dagarna börjar kl. 9.30 och kan sluta allt ifrån 13.00 till dagens slut. Samarbete med andra avdelningar är vanligt och du ska var beredd att jobba på andra avdelningar då det behövs.

RESTAURANGBITRÄDE
Du står vid någon av våra restauranger, tillreder mat, säljer glass & godis och ser till att våra gäster får den bästa matupplevelsen.
Här måste du vara snabb och kunna göra många saker samtidigt, men service till våra kunder är det allra viktigaste – du ska ha sinne för ordning och tycka om när det är rent och fräscht runt dig. Här kan dagarnas längd se olika ut beroende på vilken restaurang man hamnar på.

STÄDARE:
Städavdelningen är uppdelat i innestäd och utestäd. Innestäd innebär städning av offentliga utrymmen, serveringar, omklädningsrum, toaletter, mm. Utestäd innebär: skräpplockning, torka bänkar, putsa fönster, blåsa med lövblås mm. Du ska tycka om att jobba självständigt och att röra på dig mycket, parken är stor och hela parken är vårt städområde.
Arbetet kräver att du är noggrann, ansvarskännande och kan ta egna initiativ. Du tycker om att möta människor då du får många frågor av våra gäster.

TRÄDGÅRDSARBETARE:
Du jobbar till med att ta hand om alla grönytor. Du rensar ogräs, vattnar och hjälper till med planteringar. Du jobbar utomhus i alla väder, Du ska tycka om att röra dig mycket och vara stresstålig – parken är ett stort område. Trädgårdsintresse är en merit. Du börjar tidigt på morgonen.

Sök till ovanstående tjänster här:

VI SÖKER AKTÖR/PARKUNDERHÅLLARE

Du är en av våra underhållare som är utklädd till någon karaktär och ser till att skoja och leka med våra gäster. Vi söker dig med extra talang för underhållning och du kan komma att få en roll i vår egna minimusikal för barn.  Vi söker dig som gillar och håller på med musik, sång, dans och teater. Vi ser att du har någon form av scenvana.

Sök till aktör här:

Erbjudanden och nyheter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Här tipsar vi om vad som händer i Parken under året.